Головна Спорт “Карпати” почали серйозно грати?

“Карпати” почали серйозно грати?

«Цей сон, цей сон

Мені щоночі сниться…»

Слова саме цієї пісні звучали з уст фанів Карпат та активістів громадської організації львівських вболівальників «Завжди вірні», коли команда забивала  6-ий гол у ворота  Криворізького Кривбасу на останніх хвилинах 14 туру чергового матчу Прем’єр ліги Чемпіонату України з футболу.

–         Невже Карпати почали серйозно грати? – дивувалися вболівальники.

  Щодо перебігу гри на 5-ій хвилині матчу рахунок відкрив півзахисник Карпат, грузинський футболіст Леван Кенія, за ним на 22 хвилині гол забив нападник Олександр Гладкий. Уже через 5 хвилин на 27 хвилині у ворота Кривбасу влучив іспанський легіонер  Перес Мартінес Лукас. Також у першому таймі на 40-ій хвилині гол забив півзахисник Карпат, спортсмен з Боснії і Герцеговини Семір Штіліч. У другому таймі ще два голи на 55 та 88 хвилинах матчу у ворота Кривбасу вніс той же іспанець Лукас.  Гра закінчилась з розгромним рахунком 6:0 в одні ворота на користь Карпат.  Переглядаючи матч, на стадіоні «Україна» у Львові мені мимоволі згадалась гра Чемпіонату світу 1998 року та хітова пісенька дев’яностих «Аргентина – Ямайка 5:0». Зелено-білі розгромлюючи Кривбас на останніх хвилинах перевершили навіть аргентинців. Проте із шести забитих голів Карпатами до активу українців можемо записати лише один гол Гладкого, адже решта 5 – надбання запрошених із закордону футболістів.  Із неприємного для Карпат можна відмітити те, що маючи 10 очок навіть такий рахунок, як 6:0 (+3 очка) не допоміг їм піднятися із 14 місця в турнірній таблиці  та наздогнати Кривбас, який знаходиться на 12 місці та має 15 очок. Цікавим також є те, що уже після декількох забитих голів  вболівальники Кривбасу, яких було близько 10-ти чоловік, скандували  «Слава Україні» та «Слава нації». На що львівський сектор фанів Карпат голосно відповідав «Героям слава!» та «Смерть ворогам!». Після п’ятого голу гості уже голосно кричали «Карпати – Львів!», а в кінці матчу криворізькі фани, обурюючись грою своєї команди, резюмували російською – «Зачем мы сюда приехали?!!!».

Нагадаю, що наступна гра Карпат з Луцькою «Волинню» пройде 18 листопада о 17:30 на стадіоні «Україна» у Львові. З Тернополя організовується поїздка вболівальників на матч автобусом, телефон для зацікавлених 0978489331.

Вболівав за Карпати Ігор Сцібайло