Головна Спорт Депутати вважають що арбітр відпрацював “кеш” за цей матч

Депутати вважають що арбітр відпрацював “кеш” за цей матч

Хоча зазвичай об’єднують перемоги, вчора Верховну Раду об’єднало поразка збірної Україні. Депутатів всіх фракцій об’єднала думка про те, що у команди Олега Блохіна відібрали гол, який міг змінити її долю.

З самого ранку парламент жив у ритмі Євро-2012. Вже на підході до нього розтягнулася рідка ланцюжок бютівських активістів, які упереміж тримали синьо-жовті прапори України та червоно-білі прапори «Батьківщини»; через схожість бютівських квітів з польськими проходили повз парламент іноземці були впевнені, що це агітація за Євро-2012 .

У самій Раді футбольна символіка вже зникла, але розмови були тільки про гру. Навіть одна з депутаток-регіоналок, зазвичай далека від футболу, зайшовши в курилку за кавою (там стоїть кавовий автомат), тут же запитала: «Хто знає правила – цей гол ще можна зарахувати?». І пішло! «Потрібно, щоб МЗС зробив суддю, не зарахував гол, нев’їзним до України», – переконано сказав один з регіоналів. «Краще невиїзним, – парирував сидівший поруч бютівець. – І запобіжний захід – насильницька натуралізація. А народ розбереться, що з ним робити ».

В кулуарах було теж саме. Лідер об’єднаної опозиції Арсеній Яценюк, що обговорював партійні справи з главою фракцією Миколою Мартиненком, на запитання «Сегодня» про футбол відгукнувся без заминки: «Я був дуже засмучений. Слова, які у мене викликало рішення арбітра, не зарахував наш гол, я б охарактеризував як «непереборній український фольклор». Не розумію, чому у футболі до сих пір не введена електронна система фіксації гола. У тенісі вона діє вже дуже давно, і у футболі її введення – це питання не завтрашнього, а вчорашнього дня! Таке враження, що це спеціально робиться, щоб мати люфт для суддівської корупції. Суддя стояв на лінії і не міг бачити гол тільки в одному випадку – якщо він сліпий. Але він же не сліпий! Так що ми не програли. Результат на табло неправомірне, і дуже погано, що у футболі немає ні систем фіксації гола, ні схеми оскарження результату. Неподалік свої емоції вихлюпував регіонал Владислав Лук’янов: «Думаю, наша країна повинна подати протест. Правда, це вже нічого не змінить. Тут, як в парламенті: рішення прийнято – і крапка ». «Весь суддівський корпус був ніякий. Нам потрібно опротестувати арбітраж, тому що таких суддів треба гнати. Від таких рішень страждає вся Україна, – обурено прокоментував матч бютівець Сергій Міщенко. – А ще відеоповтори треба ввести – такі ляпи знищують футбол ».

«У цього судді прізвище, напевно, не Кашшаі, а Кешшеі, – він за кеш цей матч відпрацював», – розлючено відповів регіонал Юрій Колоцей (в минулому – футбольний коментатор). А ось коментар першого заступника голови фракції ПР Михайла Чечетова виявився філософським: «Так, у нас відібрали гол. Але будемо відверті: збірна України грала на межі сил, а збірна Англії грала на нічию і в будь-який момент могла додати. Поки клас нашої збірної поступається навіть класу наших кращих клубів, і з цим треба щось робити ». А тим часом в залі з президії віщав Володимир Литвин. І – про те ж: «В українській Прем’єр-лізі повинні грати 90% українців. Тоді ми будемо перемагати в таких матчах »…

«ВОНИ ЩЕ« порвуть »англійців». Нардепи були розчаровані результатом, але – не грою команди Блохіна. «Гра була гідною. Ми всі побачили, що у нас є перспектива, і майбутні відбіркові матчі чемпіонату світу покажуть, що ми маємо команду, яка гідно представить Україну в світі. Підуть Шевченко і Воронін, це неминуче, але вони передають естафету в надійні руки – таких гравців, як Єрмоленко, Коноплянка, Селін, Ракицький », – каже регіонал Юрій Колоцей.

Таку ж думку у бютівця Сергія Міщенко: «Головне враження від гри – багато гарної молоді. Думаю, «старички» підуть, а цей склад стане Командою. Вчора у них було велике бажання «порвати» англійців. Вони наберуться досвіду і зроблять це. Так що я задоволений ».

 

Нагадаємо, Україну вчора програла матч життя і смерті – 0:1. І залишає Євро. На 63-й хвилині арбітр Іштван Вад, перебуваючи вздовж лінії англійських воріт, бачив, як її повністю