Головна Політакценти У “білому домі” нові-старі люди

У “білому домі” нові-старі люди

чиновникРік тому, 29 травня указом Президента України головою Зборівської РДА призначено Ігоря Яворського, молодого перспективного ударівця з майже нульовим досвідом державної роботи.

На днях відбулося перепризначення Яворського, який за останній рік зумів себе зарекомендувати як хороший і відповідальний керівник району. Молодий голова навколо себе побудував доволі сильну команду , в першу чергу розставивши своїх людей на керівні посади, зокрема нові керівники відділів отримали вотум довіри від нього та можливість з часом його доказати своїми вчинками та справами.

Посаду заступника з гуманітарних питань отримав згідно квоти бютівець Олександр Парацій, однак через квотні інтриги посада першого заступника голови РДА уже рік як вакантна. Основна боротьба була між депутатом районної ради ,студентом – свободівцем Ріпкою Олександром та головним «рошенівцем» району, істориком за освітою Бігусом Михайлом.

Після призначення головою ОДА Степана Барни ,- одногрупника і одно партійця по сумісництву Михайла Бігуса стало відомо, як і в вузьких та і широких загалом колах, що посаду першого заступника отримає Бігус Михайло, а на днях він пройшов спец перевірку та погодження в області.

Згідно закону України «Про місцеві державні адміністрації» після призначення або перепризначення голови РДА його заступники пишуть заяву на звільнення або ж клопочуть перед новим головою про їх перепризначення .

Відповідну заяву написав і Парацій Олександр, проте , в «білому домі» ходять чутки , що його не перепризначать. А згідно квоти віддадуть посаду «Народному Фронту» , зокрема Редькві Ігору Ігоровичу, депутату районної ради . Також подейкують, що новоспечений перший заступник голови РДА з питань с/г та економіки Михайло Бігус на свою теперішню посаду начальника агропромислового комплексу лобіює колишнього однопартійця та колишнього міського голову Василя Мартюка. Зазначимо, що до Революції Гідності Мартюк і Бігус були членами УНП, якою 5 років керував Фелікс Ментух, згодом очоливши місцевий осередок Партії Регіонів, а його на посаді голови Української Народної Партії змінив Бігус Михайло.

Протягом найближчого тижня адміністрація отримає старих-нових заступників , районних керівників , які надіятимемося працюватимуть на благо і розвиток громади району, а не відстоюватимуть власні інтереси.

Андрій Турів, спеціально для «Зборівського Бульвару».