Головна Політакценти Олег Барна лобіює ремонт найпроблемніших доріг свого округу

Олег Барна лобіює ремонт найпроблемніших доріг свого округу

Народний депутат України Олег Барна звернувся до в.о. Голови Служби автомобільних доріг Тернопільської області з проханням виділити додаткові кошти на ремонт місцевих доріг у Заліщицькому, Борщівському та Чортківському районах.

Олег Барна має намір ще у цьому році добитися фінансування ремонтів доріг Білобожниця- Чортків, Колиндяни –Ланівці – Борщів, Товсте – Заліщики, с. Ворвулинці (автошлях М-19).

За сприяння народного депутата, вже наступного тижня розпочнеться ремонт моста у Лисівцях Заліщицького району. До речі, на цей об’єкт йому вдалося залучити 10 мільйонів гривень із держбюджету. Кошти нарешті надійшли на рахунок Служби автомобільних доріг області, а тому цими днями роботи вже розпочнуться.

Найближчим часом Олег Барна очікує і надходження перших 500 мільйонів гривень для запланованого масштабного капремонту дороги Тернопіль – Заліщики, який триватиме 3 роки.

У моїх планах – ремонт усіх доріг місцевого значення у південних районах Тернопільщини. Але найпроблемніші – у пріоритеті, – говорить народний депутат.

Окрім вже згаданих напрямків, Олег Барна вважає такими, що потребують першочергового ремонту, дороги до Іване-Золотого та із Товстого до Буряківки Заліщицького району, до Колиндян та Базару Чортківского району, на Борщівщині – дороги Кудринці – Вільховець, Іванків – Гермаківка, Борщів – Шупарка, Більче-Золоте – Юр’ямпіль, Мельниця-Подільська – Окопи, Мельниця-Подільська – Кудринці.

Остання – одна із найпроблемніших на Борщівщині, – говорить Олег Барна. – Тому на її ремонт я залучатиму не тільки державні кошти, а й фінансування місцевих аграрних підприємств, які нею користуються.

Усього за каденцію народному депутату вдалося добитися для свого округу майже півмільярда гривень із різних державних фондів. Частина цих коштів була спрямована і на ремонт місцевих доріг. Зокрема, вже відремонтовано дороги Попівці – Летяче, Заліщики – Зелений, Касперівці – Збручанське, Нирків – Ворвулинці (Заліщицький район), Ягільниця – Нагірянка, Калинівщина, Шульганівка – Стара Ягільниця, Улашківці – Заболотівка (Чортківський район), стратегічно важливі для розвитку туризму дороги до печер «Вертеба» та «Кришталева» у Борщівському районі тощо.

Як бачимо, навіть у часі війни можна і треба розбудовувати нашу державу, піднімати економіку, розвивати інфраструктуру. Десятиліттями у влади не доходили руки до сільської місцевості, а тому роботи на окрузі вистачить не на одну каденцію. Радію, що багато вже зроблено. Розумію, що проблем ще багато. Будемо вирішувати! – переконаний Олег Барна.