Головна Політакценти Депутат Підгаєцької міської ради звинувачує установу в приховуванні публічної інформації

Депутат Підгаєцької міської ради звинувачує установу в приховуванні публічної інформації

Підгаєцька міська рада приховує інформацію, про те, на коли там заплановані конкурси на заміщення вакантних посад директорів комунальних підприємств, повідомляє Громадське слово.

Про це написав депутат Підгаєцької міської ради Заставецький Петро у соцмережі соціальної мережі. Він обурюється, що від людей приховують важливу публічну інформацію. За словами Заставецького, приховані конкурси дозволяють керівництву міської ради потрібних їм людей протягувати на посади з порушеннями закону.

Черговий обман від керівництва Підгаєцької міської ради. Обіцяли на сайті розмістити інформацію про час та місце проведення конкурсів на посади керівників комунальних підприємств. Станом на 17:00 годину 25 квітня такої інформації на сайті нема. Вже завтра, 26 квітня, перший конкурс (зі слів міського голови).

Перелік кандидатів, котрі мають бажання поборотись за посади, також тримають за «десятьма замками» секретності.

Чому така секретність? Чому люди не можуть відкрито знати цю інформацію?
Ось в мене, наприклад, є інформація про кримінальні провадження, завищені закупівлі товарів та послуг окремими ймовірними кандидатами на посади комунальних підприємств, і тут мова про декількох ймовірних кандидатів на різні КП.

Основний закон Підгаєцької міської ради – регламент! Саме він мені гарантує мати можливість бути присутнім на усіх комісіях, конкурсах, робочих групах котрі організовує міська рада. Але як потрапити на засідання, якщо міська рада засекретила цю інформацію. Чому так бояться, щоб я на ці конкурси потрапив? На мою думку, стара система робить усі спроби себе вберегти!

На регламент міська рада «забила» від самого початку своєї роботи.

Ми, депутати, мовчки дозволяли це робити. Без попередніх обговорень фракцій, приймалося рішення стосовно кандидатур на заступників міського голови, голів постійних комісій, начальників відділів.
В результаті начальник ЖКГ призначений з порушенням закону (матеріали передані в правоохоронні органи), не дотримано вимог конкурсу стосовно кандидатури на спеціаліста в відділ пресслужба (матеріали готуються в правоохоронні органи). Інші ще вивчаються, якщо буде виявлено порушення, матеріали будуть передані в правоохоронні органи.

Скільки ще будуть обмежувати депутатську діяльність депутатів? Скільки ще будуть ховати від людей важливу інформацію?”, – написав Заставецький Петро.