Головна Політакценти Володимир БЛІХАР знає проблеми медицини та як їх вирішити

Володимир БЛІХАР знає проблеми медицини та як їх вирішити

Система охорони здоров’я потребує проведення докорінної реформи. Так як вона виглядає зараз, це відверте знущання та шлях в нікуди. Врятувати ситуацію зможе лише страхова медицина. Про це під час спілкування з працівниками Копичинецької комунальної районної лікарні та Гусятинської центральної районної лікарні заявив кандидат в народні депутати від ВО «Батьківщина» по 166 виборчому округу Володимир БЛІХАР.

Питання медицини для Володимира Васильовича є дуже близьким, адже він народився в сім’ї лікарів та сам навчався в Тернопільській державній медичній академії ім. І.Я. Горбачевського. Його батько вже багато років очолює Тернопільську університетську лікарню, тож кандидат добре розуміє, з якими проблемами зараз зустрічаються пацієнти та медики.

«Низька зарплата змушує лікарів звільнятися, ФАПи та лікарні закриваються через недостатню кількість медперсоналу та фінансування, а це змушує людей їхати за десятки кілометрів, щоб отримати медичну допомогу. Це неприпустимо. ВО «Батьківщина» і я особисто проти закриття медичних закладів. Врятувати ситуацію сьогодні може лише страхова медицина, яка дає можливість тим, хто працює, отримати страховку від роботодавців, а незахищеним категоріям населення – страховку від держави. Така практика успішно працює в усьому цивілізованому світі і наша команда має намір застосувати її в Україні», – зазначив Володимир БЛІХАР.

За словами кандидата в народні депутати, саме страхова медицина дасть шанс українцям стати здоровою нацією.