Головна Новини Жінки стали менше готувати і прибирати

Жінки стали менше готувати і прибирати

За останні 25 років жінки стали менше часу витрачати на ведення домашнього господарства, однак все одно частіше чоловіків займаються господарськими справами, згідно з дослідженням Національного інституту статистики і економічних досліджень Франції.

Як повідомляється в дослідженні, в 1986 році жінки займалися роботою по будинку в середньому на 3:00 довше представників сильної половини. При цьому в 2010 році розрив за цим показником скоротився на 40% – до 1:00 48 хвилин.

“Однак це не чоловіки проявили ініціативу і стали більш охоче займатися домашніми справами, а жінки перестали витрачати на них частину свого часу”, – розповів один з керівників дослідження Мішель Дюе.
На даний момент жінки в середньому витрачають на приготування їжі, прибирання і виховання дітей не більше 4 годин на день, а це майже на годину менше, ніж 25 років тому.При цьому ті ж заняття віднімають у чоловіків щодня в середньому 2:00 13 хвилин – всього на 6 хвилин більше, ніж в 1986 році.
“Жінки стали більше працювати, в господарстві з’явилося більше побутової техніки, сім’ї стали частіше купувати напівфабрикати і зараз менше, ніж у минулі роки, піклуються про благоустрій інтер’єру”, – вважає Дюе.
Незважаючи на те, що дані дослідження говорять про збільшення часу, який чоловіки присвячують дому, експерти впевнені, що статистика не відображає реальний стан речей.
“Представники сильної половини людства, судячи з цифр, частіше готують їжу в останні роки, але вони, як правило, встають біля плити виключно у вихідні дні або у свята”, – зазначив соціолог Жан-Клод Кауфман.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 76% жінок готові займатися сексом заради схуднення.
За матеріалами: Вести.ru