Головна Новини За що чиновник Борщівської РДА отримав “по-голові”?

За що чиновник Борщівської РДА отримав “по-голові”?

image0029 грудня 2014 року біля адмінбудинку Борщівської районної державної адміністрації було здійснений напад на першого заступника Борщівської РДА та депутата Борщівської районної ради, активного учасника  Революції Гідності, свободівця Володимира Бартошка.     Впродовж роботи на посаді першого заступника Борщівської РДА Володимир Бартошко отримував численні погрози у вигляді смс-повідомлень та дзвінків з вимогами не звертати уваги на зловживання та правопорушення, прояви корупції, виявленням яких займався свободівець. Наслідок принципової позиції щодо порушень закону злочинцями – ціла низка методів фізичної розправи. Підстерігши Володимира наодинці, група бандитів жорстоко побила націоналіста. Наслідком цього стали важкі травми: закрита черепно-мозгова травма, струс головного мозку, забої та розсічення м’яких тканин голови, перелом на правій руці, забій колінного суглобу та численні забої тіла.

Останнім часом Володимир Бартошко вів питання зловживань:

– У районному управлінні соціального захисту (керівник – Морозко Л.Я., та заступник – Ганущак І.П.), зокрема: фіктивне діловодство, махінації зі штатами, виплати допомог по фіктивним документам тощо.

– У центральній районній комунальній лікарні (головний лікар Прокопович О.Р.),  зокрема питання  хабарів у пологовому відділенні, та видачі фіктивних лікарняних бюлетенів.

– Невиконання розпоряджень голів ОДА та РДА відділом охорони здоров’я РДА (завідувач Мамчур І.В. та головний спеціаліст Пасічник У.І. – депутат райради від ПР) по питаннях виконання заходів економії бюджетних коштів та саботажем виконання пілотного проекту по наданню безкоштовних ліків гіпертонікам.

– Після Майдану займався питаннями корупційних схем у лісовому господарстві області, зокрема у Чортківському лісгоспі.

Регулярно отримував погрози по телефону від родини Морозків-Хабенюків-Федоруків у вигляді СМС та дзвінків. Неодноразово лунали погрози на його адресу з боку працівника управління агропромислового розвитку Грис С.Й. Через небажання міліції розслідувати питання анонімних листів, СМС з погрозами та в’ялим реагуванням на факти корупції та зловживань мав натягнуті відносини з керівництвом РВ УМВС (начальник РВ УМВС Горб’як В.М.).

 «Зухвалий напад на націоналіста – це неприхований наступ місцевої мафії – поплічників колишнього режиму на активного свободівця, який завжди займає принципову позицію у питаннях боротьби із корупцією, зловживаннями у владних та правоохоронних органах» – йдеться у заяві ВО Свобода.

Слід також зауважити, що тема побиття заступника голови Борщівської РДА висвітлюється вже третій день, офіційної позиції МВС щодо резонансної справи до цих пір нема.