Головна Новини За 700 доларів “експерт” робив любу експертизу

За 700 доларів “експерт” робив любу експертизу

Співробітники обласного управління Державної служби боротьби з економічноюзлочинністю затримали за хабарництво експерта Держгірпромнагляду. 700 доларів США службовець вимагав та зрештою отримав за позитивний висновок технічної експертизи і реєстрацію господарського транспорту, повідомили  у секторі зв’язків із громадськістю УМВСУ в Тернопільській області.

 Ризик втратити роботу та потрапити на лаву підсудних у чиновника відійшли на другий план, тільки-но з’явилася можливість нечесного легкого заробітку. 

44-річний співробітник Тернопільського експертно-технічного центру Держгірпромнагляду, працюючи на посаді експерта з проведення технічного огляду, експертного обстеження технологічних транспортних засобів, експертизи проектної документації та спроможності суб’єктів господарювання виконувати роботи підвищеної небезпеки, вирішив заробити на власній роботі. Коли до службовця звернувся приватний підприємець з проханням зареєструвати вилочний електронавантажувач, експерт довго розповідав про терміни проходження процедури та вимоги, що необхідно дотриматись.

«Але, – зробив він красномовну паузу, – все можна зробити просто і швидко. Скажімо, за 700 доларів».
«Співробітника експертно-технічного центру оперативники затримали під час отримання хабара в його робочому кабінеті. Потому задоволений чиновник віддав йому висновок експертизи та всі реєстраційні документи, – розповів начальник управління боротьби з економічною злочинністю УМВС Анатолій Лупійчук. – Під час особистого огляду міліціонери знайшли та вилучили гроші, отримані як хабар».

Наразі проти підозрюваного міська прокуратура Тернополя порушила кримінальну справу. Слідство триває.