Головна Новини За 10 днів – 600 правопорушень на дорозі

За 10 днів – 600 правопорушень на дорозі

ДАІ

ДАІПонад 600 порушень Правил дорожнього рух виявлено працівниками ДАІ області за перші 10 днів проведення місячника з безпеки дорожнього руху. Серед яких 55 випадків керування у нетверезому стані, 100 – перевищення встановленої швидкості руху, 16 – порушення правил обгону, 2 – створення аварійної ситуації.

– Практично кожні 20 хвилин у державі стається дорожньо-транспортна пригода з потерпілими. У середньому щодоби на автошляхах гине 11 осіб, ще 87 – отримують травми. Упродовж цього року в Україні сталося майже 15,5 тисячі ДТП з потерпілими, у яких загинуло 2,4 тисячі людей, ще більш ніж 19 тисяч дістали тілесні ушкодження. Такий стан справ спонукав керівництво держави до проведення комплексу профілактичних заходів на українських дорогах.  За рішенням Уряду України з 1 по 31 серпня в державі проходить місячник безпеки дорожнього руху, головна мета якого – це реалізація комплексу заходів щодо привернення уваги різних верств суспільства, учасників дорожнього руху, органів місцевого самоврядування до проблем забезпечення безпеки дорожнього руху, збереження життя і здоров’я українських громадян, їх дітей – кожного, хто є учасником дорожнього руху, – пояснює керівник сектору зв’язків з громадськістю ВДАІ в Тернопільській області Микола Лецкалюк.

На особливому контролі працівників ДАІ знаходяться питання дотримання вимог. Протягом перших днів місячника працівниками ВДАІ в Тернопільській області  задокументовано 70 порушень, серед яких 7 випадків перевищення встановленої швидкості руху, 7 порушень правил зупинки та стоянки під час висадки та посадки пасажирів, 8 – перевезення пасажирів автобусами понад встановлену норму, 29 випадків відхилення від маршруту. За допущені порушення при організації пасажирських перевезень до адмінвідповідальності притягнуто 6 посадових осіб.

Дорожньо-транспортні пригоди, що стаються на дорогах, виявлені порушення Правил дорожнього рух ще раз свідчать про низьку культуру поведінки як водіїв, так і пішоходів. Зробити автошляхи нашої країни безпечнішими – завдання кожного громадянина держави, каже Микола Лецкалюк – повідомляє gazeta1.com