Головна Новини Викидаючи сміття, люди порушують один з основних екологічних законів

Викидаючи сміття, люди порушують один з основних екологічних законів

сміття

сміття Барви осені різнокольорові… Жодна інша пора року не радує око таким багатством кольорів та відтінків, хоч кожна по-своєму красива. 

Осінь вважається найпримхливішою, мабуть, через мінливість осінньої погоди. То світить нежарке сонечко, то накрапає сумний дощик, то стоять сірі похмурі дні, то дує сильний вітер…  Проте є в осені величава дозріла краса, яка милує око кожного… Однак, часто мальовничі краєвиди може зіпсувати людина своєю недбалістю та неохайністю.

Сміття … саме ця проблема вже давно є наболілою, і , саме її наслідки помічає і відчуває на собі кожна людина. Щодня ми спостерігаємо засмічені масиви, ліси, ріки, дороги…Викидаючи сміття, люди порушують один з основних екологічних законів – кругообіг речовин у природі. Адже, вилучаючи з природи чимало речовин, людина змінює їх до невпізнанності.

Так , засмічення земель побутовими відходами виявили інспектори Держекоінспекції в області під час перевірки дотримання вимог природоохоронного законодавства на території Залозецької селищної ради Зборівського району. Площа несанкціонованого сміттєзвалища склала 124 кв.м. З метою усунення виявлених недоліків  та порушень вимог природоохоронного законодавства у сфері охорони навколишнього природного середовища Залозецькій селищній раді виданий припис, який належить обов’язковому виконанню.

Даний припис полягає у вирішенні питання ліквідації несанкціонованого сміттєзвалища на виїзді с.м.т. Залізці в сторону с.Оліїв – повідомив сайту Реально заступник начальника  ДЕІ Е.М.ФЕРЕНЦ

Перевірки органів місцевого самоврядування з питань ліквідації стихійних сміттєзвалищ на територіях органів місцевого самоврядування проводяться Держекоінспекцією в області постійно, тому у разі невиконання вищезазначеного припису винні у цьому посадові особи будуть притягнуті до відповідальності згідно з чинним законодавством.