Головна Новини Вчора в Тернополі презентували нову корупційну схему запису дітей до дитячих садочків?

Вчора в Тернополі презентували нову корупційну схему запису дітей до дитячих садочків?

Фото Про все
Фото Про все

Вчора в Тернополі презентували сайт dnzternopil.te.ua на якому батьки зможуть он-лайн зареєструвати дітей до дитячого садочка, побачити чергу, ознайомитись із дитячими садочками міста (кількість груп, наповнюваність, напрямки роботи тощо).

Також на сайті міститиметься інформація про режим роботи реєстраторів.

Однак наша бюрократична система не може жити без «живого» контакту  з людиною – з реєстраційною формою, взятою з сайту, батьки підходитимуть до реєстраторів, які внесуть дані про їхню дитину в базу даних з присвоєнням відповідного реєстраційного коду. За цим кодом в подальшому батьки зможуть слідкувати за своєю чергою.

«З реєстраційною формою батькам потрібно буде звернутися в управління освіти та науки міськради, аби реєстратори внесли інформацію в базу даних. Крім того, батьки муситимуть додати копію свідоцтва (підтверджену оригіналом при реєстрації), паспорт реєструючого, аби ідентифікувати особу.

Дана система мала би припинити корупційні схеми влаштування дітей до дитячих садочків із внесенням “благодійних” внесків і інших “заохочень”, однак при “очному” контакті з реєстратором може розвинутись нова схема  поборів.