Головна Новини В Укараїні стане меньше “хлопців з жезлами”

В Укараїні стане меньше “хлопців з жезлами”

Реформування МВС стартувало – почалося масове скорочення міліціонерів, особливо даішників. Про це розповідає censor.net.ua.
Так, у Луганську, за словами керівника підрозділу місцевої ДАІ, з 180 інспекторів залишили 60. «Кандидатів на звільнення відбирали за кількістю скарг, які надходили на того чи іншого співробітника», – розповів він.
У Київській області теж пройшли скорочення даішників. Як розповіло джерело в облуправлінні, ряди інспекторів та їхніх начальників порідшали більше, ніж на 100 осіб.
«Чистка» запланована і в Одесі з 24 жовтня – скоротити планують приблизно 400 осіб.
«Скорочення в органах внутрішніх справ міста і області, зокрема в ДАІ, проводиться в рамках реформування МВС. Вся програма заздалегідь прорахована, ніякої катастрофи немає, – запевнив заступник начальника облУВС Дмитро Фучеджі. – Під скорочення підпадають насамперед ті, хто «ходить по паркету», тобто працівники апарату управління. Тих, хто працює з людьми, «на землі», звільняти не будуть».
За словами правоохоронця, штат одеської міліції скоротять на 20%. При цьому деякі підрозділи УВС – конвойну роту, райвідділи, спецпідрозділ «Беркут» і ППС – скорочення не торкнеться.
Найбільше, як вдалося з’ясувати, «схудне» Державтоінспекція. Так, у МРЕВ ДАІ при погонах залишаться лише начальники. Решту посад займуть цивільні особи. З 180 інспекторів ДПС міста залишать лише 80 сержантів і прапорщиків з 8-ма офіцерами. А з 90 співробітників управління міськДАІ «помилують» тільки 10. Всього ж штат обласної автоінспекції, де значиться 1090 співробітників, «поріжуть» майже на 40%. «Йде не тільки скорочення, але й реформування самої структури ДАІ. Наприклад, райвідділи ДАІ будуть підпорядковані звичайним райвідділах МВС. А інші підрозділи стануть більш універсальними», – повідомила співробітник прес-служби ДАІ Одещини Лілія Чорна.
Деяких «скорочених» даішників перевели в один з 4-х райвідділів ДАІ Одеси, іншим запропонували шукати місце в інших підрозділах міліції, наприклад в патрульно-постовій службі або «Беркуті».