Головна Новини В центрі для соціально незахищених проплачували дяльність “лівих” юросіб

В центрі для соціально незахищених проплачували дяльність “лівих” юросіб

грошіРевізією Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бучацького району виявлено фінансових порушень на суму більше 70 тис. гривень.

Працівниками Монастириської міжрайонної державної фінансової інспекції в жовтні поточного року проведено позапланову ревізію фінансово-господарської діяльності Територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Бучацького району, якою виявлено фінансових порушень на загальну суму 72 тис. грн., в тому числі порушень, що призвели до втрат, на 65,7 тис. гривень.
Так, 28,7 тис. гривень незаконно витрачено на оплату праці з нарахуваннями; 16,1 тис. гривень коштів загального фонду кошторису спрямовано на покриття видатків, які мали проводитися за рахунок коштів спеціального фонду; проведено покриття витрат двох сторонніх юридичних осіб на суму 15,9 тис. гривень. Допущено також списання продуктів харчування та бензину понад встановлені норми на суму 4,6 тис. гривень та недостачу продуктів харчування на суму 0,3 тис. гривень.
В ході ревізії забезпечено відшкодування виявлених збитків на 59 тис. гривень.
Виявлено також інші порушення фінансової дисципліни (лишки продуктів харчування, заниження в обліку кредиторської заборгованості) на загальну суму 6,4 тис. гривень, які повністю усунуті в ході ревізії.
За допущені порушення з ведення бухгалтерського обліку та порушення бюджетного законодавства на посадових осіб терцентру складено протоколи про адміністративні правопорушення, до установи застосовано фінансові санкції.
Матеріали ревізії передано правоохоронним органам, про її результати поінформовано місцеві органи влади.