Головна Новини В області готуються до осіннього призову

В області готуються до осіннього призову

Юнаків призовного віку, тобто від 18 до 27 років, продовжують викликати на медогляди у військкомати Тернопільщини. Пов’язано це із підготовкою до проведення осіннього призову на військову строкову службу. Таку інформацію повідомили в Тернопільському обласному військовому комісаріаті під час прес-конференції 15 березня.

Указу президента про здійснення чергового призову громадян на військову строкову службу ще немає. Попри те військові у своїх діях керуються іншими документами, які зобов’язують їх розпочати підготовчі роботи.

«Є директива начальника Генерального Штабу, яка регламентує нашу діяльність, – повідомив Олег Денисюк, начальник відділу комплектування та призову ТОВК. – У ній чітко обумовлено, що у лютому-березні ми маємо здійснити підготовчі заходи, пов’язані з проведенням медичних оглядів і вивченням особистих якостей призовника. Виклику до призовних дільниць підлягають особи, які досягли 18-ти років для медогляду та вивчення їх особистих якостей. В той же час у документі чітко зазначено, що відправці на комплектування у військові підрозділи і частини підлягають особи, які на момент відправки досягли 20-ти років, незалежно від здобутої освіти, але придатні за станом здоров’я.».

Олег Денисюк також порадив майбутнім призовникам слідкувати за повідомленнями у пресі, адже саме у ЗМІ буде оприлюднено черговий указ президента про початок осіннього призову на строкову службу. Головний військовий комісар області Володимир Катинський також нагадав, що відповідно до Військової доктрини України та інших документів, призовників не відправляють у зону проведення АТО. Вони перебувають у пунктах постійної дислокації військових частин, куди їх призивають для несення чергової служби та охорони об’єктів комунікації.