Головна Новини В Лановецькому районі вчителі і медики масово йдуть у неоплачувані відпустки

В Лановецькому районі вчителі і медики масово йдуть у неоплачувані відпустки

budzetЗаробітної плати освітянам і медикам не вистачало  на 2 останніх місяці, а дотації сільським радам були значно зменшені, одразу такі показники були закладені в бюджет Лановецького району Тернопільської області на 2013 рік.

За інформацією пані Кушнір « Вчителям під час осінніх канікул наполегливо «рекомендували» писати заяви на відпустки без збереження заробітної плати. За відмови освітян писати такі заяви  їх випробовували написанням особистих індивідуальних планів роботи,   перевірками особистої присутності в школі. Освітяни вистояли……Ситуація повторюється і з працівниками дошкільних закладів.

Медичним працівникам днями теж пояснили, що потрібно економити і написати заяви без збереження заробітної плати».

Звичайно, писати чи не писати заяви – це особистий вибір людини.

«Послухати керівництво району, яке на сторінках газети розказує про «пАкращення» та соціальні ініціативи Президента, чи подумати нарешті про себе та свої родини. До речі, написавши заяву на відпустку без збереження заробітної плати працівник не тільки не отримає кошти, але й не буде повноцінних перерахунків до Пенсійного фонду, відповідно і до страхового стажу зарахується не місяць, а лише період часу, пропорційно до перерахованих внесків» – каже Руслана Кушнір.

Тому в черговий раз освітянам і медикам потрібно зробити вибір – йти на поводу в представників Партії регіонів, чи все таки підняти голови і почати відстоювати себе і свої сім»ї.

«Не може влада забезпечити бюджет, нехай починає заходи економії з себе: керівництво відмовиться від 50% надбавок за інтенсивність та  перевезення себе і своїх родичів службовими машинами – ходити пішки набагато корисніше» – резюмує депутат.