Головна Новини В Копичицях конфлікт громади і “Мрії”

В Копичицях конфлікт громади і “Мрії”

дорога27 листопада громада Копичинець збереться перед  сесіяєю міської ради, для того щоб прийняти рішення щодо встановлення обмежувальних дорожніх знаків на вїздах в наше місто, та інші рішення, для майбутнього ремонту доріг зруйнованих багатотонними фурами.

“Як і було погоджено з представниками агрохолдингу “Мрія” та керівництвом районної міліції це мало відбутися на протязі чотирьох днів від понеділка, коли жителі Копичинець перекривали дорогу. Але наш голова, нажаль, не скликав сесії, а призначив на п’ятницю на 15-00 збори громади міста, а сесію міськради запланував на 5-го грудня. Цим самим він проігнорував інтереси громади і найнагальнішу і невідкладну проблему всіх жителів міста. Тому депутати самі хочуть завтра провести сесію і прийняти такі необхідні нам рішення. Давайте допоможемо їм зібратися і вирішити нарешті найболючішу проблему нашого містечка. Отже, всі, кому не байдужа доля нашого міста. приходьте під міську раду на 15-00 годину, завтра 27 листопада. Так як і рік назад, покажемо владі, що тільки народ є господарем своєї землі і нагадаємо, що їх обирали, для служіння інтересам громади міста!” – йдеться у зверненні.

Вчора, 26 дистопада громада Копичинець зібралася на дорозі і не пропускала вантажні автомобілі сільгосппідприємства. Весь інший транспорт їздив без перешкод. На місце події виїхала слідчо-оперативна група Гусятинського райвідділу міліції.

За словами керівника районної міліції Олега Демчана, даною дорогою можуть їздити великогабаритні автівки, оскільки об’їзної в містечку немає, але за умови допустимої ваги. А це – не більше 30 тонн через даний населений пункт. Відповідно до правил дорожнього руху, фактична вага великогабаритного транспорту на дорогах за межами населених пунктів не повинна перевищувати 38 тонн. У місто в’їзд такого транспорту заборонений.

Мешканці переконані, що аграрна фірма не завжди дотримувалася вагових норм. Під час збирання урожаїв, кажуть вони, вага вантажівок не рідко перевищувала 40 тонн. Тому ремонтувати покриття повинні саме винуватці.

На місце конфлікту приїхали представники міської ради. Посадовці запевнили, що разом з представниками агропідприємства докладуть максимум зусиль, щоб відремонтувати дорогу.