Головна Новини В березні на Тернопільщині будуть вибори

В березні на Тернопільщині будуть вибори

вибориП’ятеро сільських голів на Тернопільщині достроково припинили свої повноваження за власним бажанням. Відповідно парламентський Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування вніс відповідні Постанови про призначення позачергових виборів  Зарваницького сільського голови  Максимівського сільського голови, Гориглядівського сільського голови, Сухоставського сільського голови, Терпилівського сільського голови.
На чергових виборах 31 жовтня 2010 року сільськими головами було обрано Репецький Андрій Михайлович, Петричко Василь Дмитрович, Підгірний Юрій Михайлович, Федор Оксана Олексіївна, Рудик Василь Богданович.
13 серпня 2013 року Рудик В. Б. звернувся з особистою заявою до Терпилівської сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням.
Питання про складання Рудиком В. Б. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Терпилівської сільської ради 23 серпня 2013 року.
У зв’язку з цим Терпилівська сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Терпилівського сільського голови.
22 серпня 2013 року Федор О. О. звернулася з особистою заявою до Сухоставської сільської ради про складання нею повноважень сільського голови за власним бажанням.
Питання про складання Федор О. О. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Сухоставської сільської ради 22 серпня 2013 року.
28 серпня 2013 року Підгірний Ю. М. звернувся з особистою заявою до Гориглядівської сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням.
Питання про складання Підгірним Ю. М. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Гориглядівської сільської ради 11 вересня 2013 року.
13 вересня 2013 року Петричко В. Д. звернувся з особистою заявою до Максимівської сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням.
Питання про складання Петричком В. Д. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Максимівської сільської ради 13 вересня 2013 року.

27 вересня 2013 року Репецький А. М. звернувся з особистою заявою до Зарваницької сільської ради про складання ним повноважень сільського голови за власним бажанням.
Питання про складання Репецьким А. М. повноважень сільського голови було розглянуто на сесії Зарваницької сільської ради 30 вересня 2013 року.
У зв’язку з цим Зарваницька сільська рада порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Зарваницького сільського голови.

Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування погодився з пропозиціями Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України щодо позитивного вирішення цього питання і вважає за доцільне призначити позачергові вибори Зарваницького сільського голови  Максимівського сільського голови, Гориглядівського сільського голови, Сухоставського сільського голови, Терпилівського сільського голови на неділю, 30 березня 2014 року.