Головна Новини У Тернополі затримали “на гарячому” агентів кремля

У Тернополі затримали “на гарячому” агентів кремля

СБУВ четвер, 25 липня у Тернополі Службою безпеки України викрито спробу спецслужб Російської Федерації організувати вербування громадян України для участі у бойових діях на боці терористів проти Збройних сил України, задіяних в АТО.

«Злочинця затримано «на гарячому» під час вербування мешканця м. Тернопіль. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії”, – повідомили правоохоронці.

Зокрема 25 липня п.р. затримано вербувальника (громадянин України, постійно проживає у м. Москві Російської Федерації), який за вказівкою спецслужб Російської Федерації від імені т. зв. «Народного фронту» здійснював підбір та вербування громадян України передусім з Тернопільської, Кіровоградської, Запорізької, Одеської та Дніпрпетровської областей нашої держави для формування спецгрупи у складі до 30 осіб.

В подальшому вказану групу планувалося доставити до кордону з Республікою Білорусь, де її повинні були зустріти співробітники спецслужб Російської Федерації та переправити у військовий табір підготовки найманців у м. Ростов-на-Дону.

Вербувальник пропонував громадянам оплату 1500 доларів США на місяць за участь у незаконних збройних формуваннях, а також винагороду за кожного вбитого українського військового, знищену техніку та блокпости.

Злочинця затримано «на гарячому» під час вербування мешканця м. Тернопіль. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за ознаками вчинення злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримінального Кодексу України. Проводяться невідкладні слідчі дії”, – повідомили правоохоронці.