Головна Новини У Почаївській Лаврі знову агітують за “Новоросію”?

У Почаївській Лаврі знову агітують за “Новоросію”?

Бажаючи відбілити власну репутацію за продаж сепаратистської літератури, в Почаївській лаврі Московського патріархату міфи російської пропаганди про «новоросію» прирівняли до реальних історичних фактів, називаючи вказане визначення «историческим термином, обозначающим обширный историко-культурный регион в дореволюционной Российской империи» (www.pochaev.org.ua/?pid=1812).
Як відомо, терміном «новоросія» користувались виключно в Російській імперії щодо анексованих ще в XVIII столітті територій України, а Путін «реанімував» цю казкову країну для територіальних претензій та військової агресії щодо нашої держави. Однак, у Почаївській Лаврі матеріалами сепаратистсько-шовіністичного сайту «новоросії» послуговуються вже протягом 10 років, ще задовго до російської агресії.

Поряд з цим, в своєму оправданні писаки з Московського патріархату упустили ряд інших шокуючих цитат з власних сепаратистських книжок: про ядерний потенціал Росії, необхідність захисту в особі Путіна російського православ’я та ін.