Головна Новини Тягнибок знову звинувачує Цимбалюка в провокаціях

Тягнибок знову звинувачує Цимбалюка в провокаціях

Тягнибок Цимбалюк

Тягнибок ЦимбалюкЛідера «Свободи» вчергове допитали у якості свідка у відновленій кримінальній справі за фактом масових заворушень 27 квітня 2010 року біля Верховної Ради України. Допит вів слідчий Олег Олейніков.

Олег Тягнибок зазначив: «Міліція вже провела низку допитів свободівців (допитано майже усіх керівників обласних та районних організацій, депутатів місцевих рад, київських активістів) щодо подій 27 квітня 2010 року за статтею 293 Кримінального кодексу України “Групове порушення громадського порядку”. Поки що я і мої побратими проходимо у справі в якості свідків. Зрозуміло, що жодних нових даних з цього приводу, окрім тих, які ми дали на попередніх допитах – не було. Ми підтвердили свідчення про те, що 27 квітня 2010 року внаслідок злочинних та непрофесійних дій правоохоронців постраждали понад 40 мирних демонстрантів від ВО «Свобода», які, користуючись своїм конституційним правом, мирно висловлювали незгоду щодо ратифікації злочинних та зрадницьких Харківських угод.

Також очевидним є те, що насправді метою кримінальної справи є не встановлення істини, відновлення справедливості, поновлення порушеного права та притягнення винних, а банальні політичні репресії – підкреслюю – проти всіх незгодних.

Зрозуміло, що мені та моїм побратимам не можуть закинути якісь економічні злочини або зловживання владними повноваженнями, тому одну за одною штампують політичні справи, щоб унеможливлювати нормальну політичну діяльність. Нагадаю, що після подій 9 травня 2011 року силові структури на декілька місяців паралізували роботу місцевих рад на Львівщині, бо наші депутати замість того, аби здійснювати свої повноваження, місяцями не вибиралися з допитів, а деякі провели певний час у СІЗО. І лише активна позиція громади, масові багатотисячні акції протесту дозволили визволити наших побратимів з-за ґрат. Також волею громади та депутатів від ВО «Свобода» ми змусили місцевого голову ОДА написати заяву про відставку. Підписавши цю заяву, Цимбалюк фактично підтвердив участь влади в організації антиукраїнської провокації. Подібні справи штампуються і в інших регіонах – за вибухи у Макіївці, святкування дня народження Тараса Шевченка, Дня Незалежності і так далі.

З іншого боку, через показові допити представників опозиції влада намагається посіяти страх у суспільстві, ніби переконуючи, що не варто брати участь в акціях протесту, не потрібно виходити і захищати свої законні права, бо все це може скінчитися буцегарнею.

Чергова хвиля репресій, що розпочалася напередодні новорічних та різдвяних свят, свідчить: влада боїться, що з нового року в суспільстві масові соціальні, економічні, політичні протести наберуть ще більших обертів. Тому влада заповзялася ізолювати неугодних.

Зрозуміло, що ефект від таких дій силових структур буде зворотнім: це лише скріпить переконання наших побратимів про те, що цю владу якнайшвидше потрібно усувати, використовуючи усі доступні методи і не забуваючи, що саме народ є головним джерелом влади. Він владу ставить – він має право її усунути».