Головна Новини Тернополянин перевозив через кордон “за пазухою” творіння великого Джобса

Тернополянин перевозив через кордон “за пазухою” творіння великого Джобса

Джобс

ДжобсВ обхід митних платежів намагався ввезти з Італії в Україну 38-річний тернополянин 36 iPhone 5 та мобільних телефонів різних моделей, попередньою вартістю 70 тис. грн – пише 20 хвилин

Повертаючись з Італії на мікроавтобусі, водій під час проходження митного контролю у пункті пропуску “Тиса” вказав у декларації про відсутність будь-якого товару, що підлягає обов’язковому оподаткуванню.

Проте, при перевірці багажного відсіку мікроавтобуса митники виявили коробку з партією новеньких мобільних телефонів. Не задекларований товар, а саме: 7 мобільних телефонів торгівельної марки “iPhone 5” іноземного виробництва разом з гарнітурою; 7 мобільних телефонів торгівельної марки Sony модель Xperia іноземного виробництва без гарнітури; 22 мобільні телефони торгівельної марки Samsung модель Galaxy Mini іноземного виробництва без гарнітури та акумуляторів тернополянин перевозив на прохання малознайомого чоловіка з Мілану для передачі в Сімферополь.

Нагадаємо, що згідно нового митного законодавства при ввезенні на митну територію України звільняються від оподаткування товари, сумарна митна вартість яких не перевищує 500 євро вагою до 50 кг.

Відносно водія склали протокол за ст.472 Митного кодексу України, повідомила Вікторія Сенгетовська, прес-секретар Чопської митниці.