Головна Новини Тернополяни запросили посла Грузії в гості

Тернополяни запросили посла Грузії в гості

IMG_1198 (1)Запрошення відвідати Тернопільщину  послу Грузії Міхеїлу Уклеба,  від керівництва області днями передав начальник управління інвестиційної, зовнішньоекономічної діяльності та міжнародного співробітництва Тернопільської ОДА Руслан Кулик.

Оцінити досягнення АР Аджарії (столиця Батумі) в розвитку автономії, яка за останні кілька років змінилася до невпізнання, змогли понад 150 представників українських компаній, які відвідали 12 грудня 2014 року «Батумі-Київ Бізнес Форум» в Fairmont Grand Hotel Kyiv, організований Торгово-промисловою палатою України спільно з Урядом Автономної Республіки Аджарія.

Захід також підтримали посольство Грузії в Україні та особисто своєю присутністю посол Міхеїл Уклеба. Участь у заході взяв і Руслан Кулик.

– Грузія — це країна, що надихає український бізнес. Важко знайти іншу країну серед сусідів, яка за короткий термін змінилася б до такої міри. Приємно, що Тернопільщина та Аджарія є регіонами-партнерами. Угода про співробітництво між нашими краями передбачає налагодження тісної співпраці в економічній, культурній і гуманітарній сферах. Сподіваємося, що досвід грузинських колег допоможе в найближчий час побачити ці зміни і у нас, — сказав в інтерв’ю грузинському каналу AJARATV Руслан Кулик.

Згідно з рейтингом Doing Business, Грузія займає 15-е місце в світі за простотою ведення бізнесу, а за деякими показниками ця країна входить у десятку і навіть у трійку країн, з найбільш привабливим інвестиційним кліматом. Наприклад, зареєструвати компанію в Грузії можна всього за один день. Неймовірними темпами розвивається економіка країни, особливо такі взаємопов’язані між собою сфери, як туризм, будівництво, розвиток інфраструктури тощо.

У цілому форум показав, що Аджарія дуже зацікавлена ​​у співпраці з українським бізнесом. І для того, щоб зробити це партнерство максимально комфортним, уряд республіки робить усе можливе. Результати вражають: тільки за 2013 рік прямі фінансові інвестиції в регіон склали $195 млн.

Взяти участь у розвитку регіону запрошують і тернопільські компанії. Зокрема, великий потенціал для співпраці є у туристичній сфері, промисловому і готельному будівництві, розвитку гідроенергетики, сільському господарстві.

Джерело: http://7days-ua.com/news/ternopolyany-vidvidaly-forum-batumi-kyjiv-biznes-forum-aby-diznatysya-pro-sekrety-uspihu-adzhariji-foto/