Головна Новини Тернопільських спецпризначенців навчили рятувати життя

Тернопільських спецпризначенців навчили рятувати життя

DSC_0001З метою навчання наданню домедичної допомоги в бойових умовах професор Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського Арсен Гудима взяв участь у підготовці особового складу підрозділів особливого призначення «Сокіл» та патрульної служби міліції «Тернопіль». Заняття включало виконання кожним учасником обсягу практичних навичок, які є найбільш необхідними і які реально можна виконати під час вогню противника, на етапі екстреної евакуації з поля бою та в безпечному місці.

Обсяг навичок, техніка їх виконання, доцільний перелік засобів медичного призначення для індивідуальної аптечки був визначений спільно із фахівцями Українського науково-практичного центру екстреної медичної допомоги і медицини катастроф та Української військово-медичної академії (м.Київ) на основі аналізу досвіду військових кампаній у різних «гарячих точках» планети. Невдовзі побачить світ ілюстрований альбом з домедичної допомоги на полі бою. Його безкоштовно зможе отримати кожен боєць, який виконує свій громадянський обов’язок в антитерористичній операції на Сході нашої країни.

У батальйоні патрульної служби фахівці кафедри медицини катастроф і військової медицини ТДМУ спільно із помічником начальника управління начальника сектору медичного забезпечення УМВС України в Тернопільській області полковником міліції Михайлом Василишиним розробили технологію медичного забезпечення під час несення служби.

Уперше в такому підрозділі, крім фельдшера батальйону, в кожному взводі були призначені стрільці-санітари, визначені їх завдання, обсяги домедичної допомоги, індивідуальне оснащення із врахуванням вимог сьогодення. На спеціальному курсі тематичного удосконалення на базі кафедри медицини катастроф і військової медицини ТДМУ вони отримали необхідний обсяг знань і практичних навичок з надання домедичної допомоги в бою та міжбойовий період.

Зараз ведеться активна робота з оснащення підрозділів сучасними засобами для надання домедичної допомоги.

Прес-служба Тернопільського державного медичного університету імені І.Горбачевського.