Головна Новини Тернопільських чиновників навчили правильно надавати інформацію

Тернопільських чиновників навчили правильно надавати інформацію

14 вересня 2012 року у приміщенні Тернопільського регіонального центру перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій (вул. Шпитальна,7, 3 поверх) відбувся семінар «Організація доступу до публічної інформації в органі влади».
Учасниками заходу стали 35 державних службовців, представників органів місцевого самоврядування, журналістів, громадських діячів, експертів Тернопільської області.
Тренерами виступили: Віктор Таран, Центр політичних студій та аналітики; Олена Медведєва, Центр політичних студій та аналітики; Роман Головенко Інститут масової інформації; Оксана Ващук, Наше Право.
Метою семінару було надання експертної допомоги представникам органів місцевого самоврядування з питань впровадження Закону України «Про доступ до публічної інформації», а також ознайомлення із основними аспектами реалізації Закону журналістів та представників громадськості.
Під час роботи семінару його учасники мали можливість познайомитись із основними нормами та особливостями застосування Закону України “Про доступ до публічної інформації”, механізмами його реалізації органами державної влади, місцевого самоврядування, громадськими організаціями та журналістами. Також учасники семінару виконували практичні завдання та мали можливість отримати відповіді на питання щодо окремих випадків застосування Закону України “Про доступ до публічної інформації” від тренерів семінару.
По закінченню заходу його учасники отримали Сертифікати про проходження курсу навчання державних службовців використанню Закону України «Про доступ до публічної інформації».