Головна Новини Сироті який крав телефони повірили судді

Сироті який крав телефони повірили судді

Колегія суддів апеляційного суду Тернопільської області не підтримала апеляційну скаргу прокуратури м. Тернополя на вирок Тернопільського міськрайонного суду, яким 21-річного Ігоря М. засуджено до 1 року 7 місяців позбавлення волі за крадіжки. Отож у своїй апеляційній скарзі прокуратура вимагала збільшити термін покарання до двох із половиною років.
Про це повідомили в прес-службі апеляційного суду Тернопільської області.
Заслухавши суддю-доповідача, думку прокурора, котрий підтримав свою апеляційну скаргу, потерпілих, які вважають винесений вирок законним, та самого обвинуваченого, перевіривши матеріали кримінального провадження і дослідивши доводи апеляційної скарги, колегія суддів прийшла до переконання, що вона задоволенню не підлягає з наступних підстав.

Висновок суду першої інстанції є обґрунтованим, відповідає фактичним обставинами справи та підтверджуються доказами. До того ж, у суді Ігор М. визнав, що протягом 2013-2014 років скоїв декілька крадіжок, а саме двох мобільних телефонів – спочатку з кишені куртки у роздягальні ЗОШ №27, а згодом зі спортивного майданчику ЗОШ №24, а також слюсарних інструментів із дитячого будинку “Віфлеєм”, електропраски з гуртожитку для для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, ноутбуку із квартири.
Виправдовуючись, Ігор М. зізнався, що змушений був красти через збіг обставин: він – сирота і виховувався у дитячому будинку, але працевлаштуватися ніде не зміг, відтак не мав засобів до існування. Тому і крав, щоб прожити.