Головна Новини Стойко відкрив очі СБУ на сепаратизм

Стойко відкрив очі СБУ на сепаратизм

stoykoСлужба безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо підготовки до вчинення посягання на територіальну цілісність України. Провадження відкрито за заявою нардепа-бютівця із Тернопільщини, Голови підкомітету з питань інформаційної безпеки Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, Івана Стойка.

Про це сьогодні під на брифінгу повідомив начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко.

«За зверненням одного з народних депутатів – Стойка, за його заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення злочину, передбаченого ст. 15 і 110 Кримінального кодексу України (підготовка до вчинення посягання на територіальну цілісність та недоторканність України)», – розповів Ленко.

Він додав, що ГПУ доручила розслідування цієї справи слідчим з кримського управління СБУ.

Нагадаємо, Стойко звернувся до голови Служби безпеки України та генерального прокурора України з вимогою вжити негайних і жорстких заходів щодо недопущення розгортання сепаратизму в Автономній Республіці Крим.

Підставою для звернення депутата стали заяви кримських регіоналів про необхідність прийняття парламентом Криму звернення до Президента Путіна та Держдуми Росії з проханням захистити статус автономії та права населення Криму.

Нагадаємо, що ще один представник Тернопільщини попросив СБУ оголосити персоною нон грата Жиріновського.