Головна Новини Стало відомо коли в Збаражі переоберуть мера-хабарника?

Стало відомо коли в Збаражі переоберуть мера-хабарника?

bocharov1У Верховній раді України 30 жовтян зареєстровано “Проект Постанови про призначення позачергових виборів Збаразького міського голови (Збаразька міська рада Збаразького району Тернопільської області)” під авторством Жванії Д.В., Князевича Р. В. та Сиротюка О.М.
На чергових виборах 31 жовтня 2010 року Збаразьким міським головою був обраний Бочаров Михайло Григорович.
Постановою Збаразького районного суду Тернопільської області від 16 липня 2013 року Бочаров М. Г. був притягнутий до адміністративної відповідальності відповідно до частини першої статті 14 Закону України «Про засади запобігання і протидії корупції», статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (порушення вимог щодо повідомлення про конфлікт інтересів). Апеляційний суд Тернопільської області постановою від 8 серпня 2013 року постанову Збаразького районного суду від 16 липня 2013 року залишив без змін.
“Відповідно до пункту 3-1 частини першої статті 79 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» повноваження сільського, селищного, міського голови вважаються достроково припиненими у зв’язку з набранням законної сили рішенням суду про притягнення його до адміністративної відповідальності за корупційне правопорушення.
У зв’язку з цим Збаразька міська рада рішенням від 5 вересня 2013 року достроково припинила повноваження Бочарова М. Г. та порушила перед Верховною Радою України клопотання про призначення позачергових виборів Збаразького міського голови” – йдеться в пояснювалій записці.
Відповідно до пункту 30 статті 85 Конституції України, частини третьої статті 14, частин першої та п’ятої статті 15 Закону України “Про вибори депутатів Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевих рад та сільських, селищних, міських голів” у разі дострокового припинення повноважень Верховної Ради Автономної Республіки Крим, місцевої ради, сільського, селищного, міського голови позачергові місцеві вибори призначаються Верховною Радою України на неділю не пізніш як за 60 днів до дня виборів, а їх виборчий процес розпочинається за 50 днів до дня виборів. Витрати на підготовку і проведення позачергових місцевих виборів здійснюються за рахунок коштів відповідного місцевого бюджету, отриманих як цільова субвенція з Державного бюджету України.
Комітет з питань державного будівництва та місцевого самоврядування погодився з пропозиціями Управління по зв’язках з місцевими органами влади і органами місцевого самоврядування Апарату Верховної Ради України щодо позитивного вирішення цього питання і вважає за доцільне призначити позачергові вибори Збаразького міського голови.

Тож, депутати пропонують “Призначити позачергові вибори Збаразького міського голови (Збаразька міська рада Збаразького району Тернопільської області) на неділю 30 березня 2014 року” – йдеться у постанові.