Головна Новини “Спрут” Хоптянів неможливо викорінити з Гусятинської культури

“Спрут” Хоптянів неможливо викорінити з Гусятинської культури

hoptyan+Гусятинщина вже третій місяць, як позбулась правління Надії Хоптян, а її вірні служаки далі “кришують” своїх. І далі продовжує залишатись на посадах, зокрема  начальник  відділу культури та туризму Гусятинської РДА головний фаворит регіоналки Р.Сагайдак.

Зловживань в районній культурі маса, але правоохоронні органи району закривають очі, правильніше сказати “кришують”, бо всі  вже думають,  що «бабло переможе добро».
В правоохоронних органах, зокрема в міліції Гусятинщини, ще міцно сидить “чемировецький десант Хоптянихи”, яких “кришує” родич Сака в Тернополі.
Надзвичайно цікава на днях прийшла відповідь прокурора Гусятинського району А.Придруги на депутатський звернення депутата Гусятинської районної ради, керівника фракції “Батьківщина” в Гусятинській районній раді Я. Мазника.
Нагадаємо, що прокурор Гусятинського району А. Придруга (родом з Борщівщини, батько якого покищо очолює Борщівський райавтодор) не раз був помічений в компанії Н. Хоптян та Р.Сагайдака тай до сьогодні закриває очі на діяльність “міністра” культури району, зокрема по питанню призначення начальником відділом культури та туризми Гусятинської РДА Сагайдаком Р.Є. на посаду художнього керівника Копичинецького центру культури та дозвілля шляхом переведення Штокал Г.М.(Наказ №54-к від 01.06.2011 р.).
Прокурор А.Придруга, навівши вже місток з новим “свободівським” головою Гусятинської районної ради Бойчуком В. та підтримуючи дружні стосунки вже з колишнім керівником фракції “Партії Регіонів” П.Богоносом, точки якого є і в м. Борщів не зважає на те, що:

назва закладу не відповідає назві в наказі (насправді є Копичинецький міський центр культури та дозвілля), такої структури, як Копичинецький центр культури і дозвілля не існує в природі;

згідно “Положення про відділ культури та туризму Гусятинської РДА” затвердженого розпорядженням голови Гусятинської районної адміністрації №713 від 20 грудня 2005 року в підпункті 8.3. зазначено, що начальник відділу культури та туризму призначає на посади та звільняє працівників відділу, керівників закладів культури, що належать до комунальної власності відповідного рівня. Все чітко. Художній керівник не є керівником установи.

Сьогодні начальником культури та туризму Гусятинської РДА Сагайдаком Р.Є., не правомірно згідно Закону України “Про культуру” призначаються в районі всі директора будинків культури та завклуби, керівники народних колективів, художні керівники, бібліотекарі, музейні працівники, музичних шкіл в селах, селищах, містах, Гусятинського району, і це сотні людей.

В “темі” по даній справі, мабуть ще і судді Гусятинського районного суду по одній з яких вже направлено директором Копичинецького міського ЦКіД О.Шпуляком матеріали в Вищу раду юстиції та кваліфікаційну комісію. Але це вже інша історія.

Джерело: http://kopychyntsi.inf.ua/?p=1431