Головна Новини Сміттєсортувальною лінією займається СБУ!

Сміттєсортувальною лінією займається СБУ!

СБУ

СБУСміттєсортувальна лінія, яку придбала Тернопільська обласна рада, досі перебуває у Буську Львівської області на території українсько-німецького підприємства “Олнова”. Обладнання купили, коли у Тернополі виникла сміттєва криза, але, виявилось, що місту вона не потрібна. Сьогодні керівництво облради запевняє, що у будь-який момент готове цю лінію встановити, пише ЗЗ
– Лінія стоїть і чекає поки скажуть, куди її везти. Бо я вже чув, що виділили дві земельні ділянки під полігон. Але, наскільки я знаю, ще жодна із них не пройшла погодження всіх інстанцій. Обласна рада з радістю передає цю лінію комунальному підприємству, яке буде обслуговувати цей полігон. Ми одразу привозимо, монтуємо і вона працює, – стверджує голова облради Олексій Кайда.
Лінія для сортування сміття, за його словами, перебуває у нормальному стані. У цьому навіть могли пересвідчитись КРУ, прокуратура і СБУ, які їздили у Буськ.
– Це є такий стратегічний для держави об’єкт, що ним зайнялося СБУ. Часом щоби шпигуни її не викрали. І УМВС, і всі, які можна контролюючі органи, вже виїжджали в Буськ і дивилися, чи її іржа не пошкодила. Швидше, ці перевірки її зітруть своїми дотиками, ніж її корозія зжере. Але, коли вже СБУ займається питаннями лінії, я вважаю, що це дійсно стратегічно важливе питання, – повідомив керівник обласної ради.
Нагадаємо, сміттєсортувальну лінію обласна рада придбала у 2010 році за майже 2 мільйони гривень. Свого часу Олексій Кайда нвіть возив журналістів на Львівщину, аби її продемонструвати.