Головна Новини Щойно запалили головну ялинку християн у Ватикані

Щойно запалили головну ялинку християн у Ватикані

Ватикан Ялинка

Ватикан ЯлинкаСьогодні на головній площі Ватикану розпочались урочистості – відкриття головної Різдвяної ялинки. Нагадаємо, головну ялинку у Ватикан та ще 40 менших привезли зі Львівщини та Закарпаття, передає ZAXID.NET

Ялинки прикрасили іграшками, які виготовили народні майстри, а також тими, що надав Львівський склодзеркальний завод. Щойно головну красуню засвітили, інформує прес-служба Львівської міськради.

Як передають очевидці, на площі зібралось більше 10 тис осіб. Більшість з них – це українці.

Зараз на площі у Ватикані виступає Львівська чоловіча хорова капела «Дударик» та Ватиканський оркестр. А розпочалось усе дійство з параду львівських звіздарів.

Нагадаємо, ялинку, що встановлена на пл. св. Петра, привезено із Закарпаття. Її довжина 30 м. Прикрашають її 257 дерев’яних іграшок народних митців та понад 2 тис. скляних іграшок Львівського дзеркального заводу.

Також сьогодні делегація з України зустрілась зі Святішим Папою Римським Бенедиктом XVI. Делегацію очолив віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков, а до її складу увійшли керівники Львівської та Закарпатської областей. Міський голова Львова Андрій Садовий під час урочистої аудієнції запросив Папу Римського відвідати Львів та попросив благословення для всіх мешканців міста Львова.