Головна Новини Регіонали бояться журналістів УНІАН і перешкоджають їм

Регіонали бояться журналістів УНІАН і перешкоджають їм

свобода словаСпівголова громадської ініціативи «Права Справа» Дмитро Снєгирьов звернувся із заявою в Генпрокуратуру України з вимогою притягнути до кримінальної відповідальності представників донського козацтва, які перешкоджали законній професійній діяльності журналістів під час роботи Форуму депутатів усіх рівнів та громадськості в Луганську.

В заяві Д.Снєгирьова йдеться про наступне: 09 грудня 2013 року в Луганську відбувся Форум депутатів усіх рівнів та грома дськості ,який мав дати оцінку нинішній політичній ситуації в Україні, зокрема – висловити ставлення жителів регіону до подій на Майдані та блокування держустанов . Перед початком роботи Форуму відбулася сутичка між представниками ЗМІ та Донського козацтва, які всіляко перешкоджали їх роботі .На адресу представників ЗМІ висловлювалися погрози та чинилися перешкоди у здійсненні останніми своєї професійної діяльності. На оператора інформагентства”Восточный корреспондент” було скоєно напад, внаслідок чого серйозно пошкоджена камера. Серед постраждалих від незаконних дій представників Донського козацтва ведучій телеканалу ЛКТ В.Шаповалов, власкор УНІАН Л. Соколенко. Працівники правоохоронних органів жодним чином не перешкоджали провокаційним діям донських козаків і своєю пасивністю провокували подальші протиправні дії щодо представників ЗМІ.

Я. Снєгирьов Дмитро, співголова ГІ ” Права Справа”, звертаюся до Вас, п. Генеральний прокурор, із заявою, в якій вимагаю порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання законній професійній діяльності журналістів під час роботи Форуму депутатів усіх рівнів та громадськості в Луганську. Кометуючи свою заяву на ім”я Генерального прокурора України Д.Снєгирьов підкреслив наступне: Діяльність Донського козацтва, як воєнізованої структури , на теренах України носить провокативний характер .Останні події в Луганську за участю представників Донського козацтва чітко продемонстрували тенденцію діючої влади щодо їхнього їх використання у якості штатних провокаторів .Перешкоджання професійній журналістській діяльності -є карний злочин і Генеральна прокуратура має дати чітку оцінку подібним діям у рамках чиннного законодавства.