Головна Новини Прокурор області відповідальний за виконання “Закону про заручників”

Прокурор області відповідальний за виконання “Закону про заручників”

movchanУ прокуратурі Тернопільської області створено робочу групу, яка проводить моніторинг виконання умов Закону про звільнення від кримінальної відповідальності 

Робочу групу очолює прокурор  Тернопільської області, а до її складу увійшли його заступники, керівники структурних підрозділів усіх управлінь та відділів прокуратури області.

Її   утворено з метою забезпечення належного виконання Закону України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань» від 29 січня поточного року.

Йдеться про організацію виконання цього Закону на території  Тернопільської області.

Нагадаємо, Закон вступає в дію на наступний день після офіційного оприлюднення Генеральним прокурором України повідомлення про виконання ст.9 цього Закону. Це стосується звільнення адмінприміщень, розблокування транспортних комунікацій, розблокування вулиць, площ в м. Києві та інших містах. У Тернопільській  області це – звільнення адмінбудівлі ОДА.

Нагадаємо, що вищезгаданий закон ЗМІ назвали законом про заручників, оскільки заарештованих учасників мирних акцій пропонується “обмінювати” на приміщення які в своїй більшості належать територіальним громадам і орендуються органами влади, або площ.