Головна Новини Покуратура відстояла права громади села Озерна

Покуратура відстояла права громади села Озерна

земляГосподарським судом Тернопільської області задоволено позов прокуратури Тернопільської області про внесення змін до укладеного між однією із сільських рад Зборівського району та суб’єктом господарювання договору, в частині розміру орендної плати за земельну ділянку.

З’ясовано, що підприємство для здійснення господарської діяльності у сфері реалізації нафтопродуктів використовує на підставі договору оренди земельну ділянку на території Озернянської сільської ради.
Ще у травні 2011 року вказаною сільською радою прийнято рішення про збільшення нормативно-грошової оцінки земель села Озерна, як це передбачено земельним законодавством України.
Про необхідність внесення змін до зазначеного договору, орган місцевого самоврядування неодноразово повідомляв орендаря. Проте, таке повідомлення залишилося без реагування господарюючого суб’єкта.
Враховуючи, що місцевий бюджет недотримує кошти пов’язані з використанням землі, належної місцевій громаді, прокуратурою до суду скеровано позов з вимогою внести відповідні зміни до договору оренди земельної ділянки.
Рішенням господарського суду Тернопільської області позов прокуратури задоволено та внесено зміни до зазначеного договору.