Головна Новини Податкова провадить слідчі дії щодо посадової особи ТОВ “З”

Податкова провадить слідчі дії щодо посадової особи ТОВ “З”

Вчора в ряді інтернет ЗМІ було опубліковано інфоомацію щодо того, що податкова влаштувала “маскі-шоу” на одному з ТОВ міста Тернополя та обшуки в приватних помешканнях. Слідчим відділом ДПС у Тернопільській області порушено та триває розслідування кримінальної справи стосовно службової особи ТОВ «З» за фактом ухилення від сплати за податків в особливо великих розмірах за ч. 3 ст. 212 КК України.

Службову особу неодноразово викликав слідчий для вручення копії постанови про порушення кримінальної справи, однак і донині правопорушник ухиляється від явки до органів слідства.
Під час розслідування кримінальної справи проводяться першочергові слідчі дії. 4 липня цього року проведено обшуки в приміщеннях підприємства, а також за місцем проживання службової особи підприємства. Усі обшуки проведені на підставі рішень суду, які відповідно до чинного кримінально-процесуального законодавства не підлягають оскарженню.
До проведення обшуків залучено лише слідчих та оперативних працівників, а силові спецпідрозділи у цьому не брали участі. Жодного працівника податкової міліції у «камуфляжах» чи масках не було. Масові обшуки у квартирах працівників товариства не здійснювалися, обшукано одне приватне помешкання.
Усі слідчі дії проведені відповідно до вимог чинного законодавства. Робота підприємства не блокується, відпуск продукції жодним чином не припинявся.