Головна Новини Поблизу великих транспортних розв’язок області дихати безпечно?

Поблизу великих транспортних розв’язок області дихати безпечно?

Згідно спільних наказів ГУ ДСЕС у Тернопільській області та ДУ «ТОЛЦ ДСЕСУ» «Про організацію соціально-гігієнічного моніторингу» № 35/41від 01.04.2015р. та наказу «Про організацію моніторингових досліджень» №36/42 від 01.04.2015р. спеціалістами Держсанепідслужби проводяться моніторингові дослідження атмосферного повітря в місцях проживання та відпочинку населення, інтенсивного руху автотранспорту (транспортні розв’язки).

Моніторинг атмосферного повітря проводиться на вміст пилу, вуглецю оксиду, азоту діоксиду, формальдегіду, ангідриду сірчистого. Перелік шкідливих речовин відповідає «Порядку організації та проведення моніторингу в галузі охорони атмосферного повітря» затв. Постановою Кабінету Міністрів України від 9 березня 1999р. № 343 (список А загальнопоширених забруднюючих речовин в атмосферному повітрі, показників та інгредієнтів атмосферних опадів).
Протягом 28 – 29.03.2016 року проведено відбір та дослідження проб атмосферного повітря на транспортних розв’язках с. Ігровиця та с. В.Бірки Тернопільського району, с. Озерна Зборівського району, с. В.Ходочків Козівського району, місті Збараж (транспортна розв’язка, рекреаційна зона – парк відпочинку).
За результатами досліджень у вказаних точках встановлено, що вміст пилу, вуглецю оксиду, азоту діоксиду, формальдегіду, ангідриду сірчистого не перевищує гранично допустимих концентрацій.