Головна Новини Після народження дитини тернополянці відмовили у виплаті грошей

Після народження дитини тернополянці відмовили у виплаті грошей

groshiПрокуратура міста Тернополя через суд домоглася поновлення прав малолітньої дитини на отримання її матір’ю допомоги при народженні дитини, скасування рішення щодо відмови у наданні допомоги, відновлення та стягнення недоплаченої суми.

Після народження своєї другої дитини, жителька міста Тернополя подала в органи соціального захисту за місцем реєстрації заяву та інші передбачені в такому випадку документи для отримання державної допомоги при народженні дитини.
Допомога сім’ї була призначена, розпочата її виплата, соціальний інспектор при перевірці умов проживання та цільового використання коштів порушень не виявив.
Однак згодом, припинивши виплату допомоги матір дитини про прийняте рішення не повідомили та не роз’яснили порядок його оскарження.
Прокурором міста Тернополя з метою захистку прав дитини скеровано позов до Тернопільського міськрайонного суду про визнання протиправними дій щодо припинення виплати та відмови у відновленні допомоги при народженні дитини та стягнення недоплаченої суми допомоги.
Позовні вимоги прокурора задоволено у повному обсязі.
Загальна сума коштів, які знову отримуватиме сім’я, становить майже 45 тисяч гривень.