Головна Новини Органи влади помолодшають

Органи влади помолодшають

чиновник

чиновникМіністерство економічного розвитку і торгівлі має намір щороку приймати на роботу молодих спеціалістів. Про це на прес-конференції заявив перший віце-прем’єр-міністр України – міністр економічного розвитку і торгівлі Андрій Клюєв. Це буде здійснюватися в рамках президентської програми щодо набору молодих кадрів, – інформує ЗІКу прес-служба віце-прем’єра.

Він також повідомив, що вже цього року на роботу в Мінекономрозвитку прийняли два десятки молодих спеціалістів. «Приємно з ними спілкуватися – в них очі горять, хочуть працювати на результат. З наступного року плануємо приймати на роботу до 50-ти молодих фахівців», – сказав Андрій Клюєв.

За його словами, на жаль, не відразу результати реформ відчуває звичайна людина. Дуже часто реформи саботуються чиновниками, особливо на місцях, наголосив перший віце-прем’єр-міністр.

«Менталітет нашого чиновника дуже важко змінити. Замало у нас людей в органах влади, які вміють творити, пропонувати щось нове, корисне для людей та країни. Надто багато чиновників думають лише про те, як створити проблеми людям, а собі – максимально комфортні умови та максимально збільшити свій вплив. Чим швидше нам вдасться омолодити кадровий склад органів влади, тим швидше змінимо менталітет наших державних службовців», – сказав Андрій Клюєв.

За його словами, за рік-два докорінно змінити ситуацію з кадровим забезпеченням в органах влади не вдасться, оскільки неможливо одразу знайти таку велику кількість якісних молодих спеціалістів. Однак, сподівається Андрій Клюєв, поступово цю роботу буде завершено. «Шлях здолає той, хто йде!» – заявив він.