Головна Новини Нова потенційно придатна для життя планета знову привернула увагу вчених

Нова потенційно придатна для життя планета знову привернула увагу вчених

Нова планета
Нова планета

Французькі астрономи з Інституту П’єра Симона Лапласа в Парижі провели комп’ютерне моделювання атмосфери екзопланети Gliese 581d, яка може бути потенційно придатною для життя, повідомляє Бі-бі-сі.

Вчені припустили, що на планеті присутній високий вміст вуглекислого газу і дійшли висновку, що умови на 581d не суперечать існуванню там океанів, хмарності та опадів.

Однак щільна атмосфера і тьмяне світло її зірки роблять її зовсім несхожою на нашу планету з її прозорою атмосферою.

Робін Уодсворт, член групи дослідників заявив, що це відкриття ще раз підкреслило різноманітність екзопланет, яке набагато перевершує все, з чим ми знайомі у власній Сонячній системі. “Вперше отримані дані про те, що на екзопланеті можуть існувати умови, придатні для наявності там органічного життя земного типу”, – наголосив астроном.

Уодсворт також зазначив, що система зірки Gliese дуже цікава для науки, бо вона розташована відносно недалеко від Землі. “Майбутні покоління космічних телескопів, ймовірно, зможуть спостерігати цю планету безпосередньо”, – сказав учений.

Нагадаємо, планета Gliese 581d, яка віддалена від Землі на відстані 20,5 світлових років і яка теоретично може бути придатна для життя, була виявлена ​​в кінці вересня минулого року. Однак пізніше вчені з Женевської обсерваторії піддали цю теорію жорсткій критиці, поставивши під сумнів можливість зародження життя на Gliese 581d.