Головна Новини Народні обранці Левус, Береза і Мосійчук можуть бути “доставлені” в Чечню

Народні обранці Левус, Береза і Мосійчук можуть бути “доставлені” в Чечню

kadyrov instНапередодні стало відомо, що українські депутати підтримали повстанців у Грозному. Зокрема, екс-заступник глави СБУ, а нині депутат від  «Народного фронту» Андрій Левус вимагає від Росії припинити операцію проти пвстанців і вступити з ними в переговори. Його однопартієць Ігор Мосійчук, який командував батальйоном «Азов», заявив, що Україна повинна підтримувати «відкриття фронтів на Кавказі і в Середній Азії», а командир батальйону «Дніпро-1» Юрій Береза зарахував «своїх братів» – повтсанців до союзників України.

Натомість, глава Чеченської Республіки Рамзан Кадиров доручив порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука за публічні висловлювання на підтримку «терористів», причетних до атаки на Грозний 4 грудня, і в ході ліквідації яких загинули 14 співробітників поліції.

– Сьогодні ввечері я доручив правоохоронним органам і спецпідрозділам Чеченської Республіки негайно порушити кримінальну справу проти депутатів України Юрія Берези, Андрія Левуса та Ігоря Мосійчука, – повідомив Кадиров у своєму «Інстаграмі». – Я доручив вжити вичерпних заходів для затримання і доставки в Чечню зазначених осіб, а також іншого представника криміналу – Іси Мунаева.

За словами Рамзана Кадирова, українські політики і раніше висловлювалися на підтримку бандитських вилазок, але зараз не залишилося жодних сумнівів у тому, що українці надають фінансову чи іншу допомогу повстанцям на Кавказі.

Служба Безпеки України відкрила кримінальне провадження за фактом терористичних погроз на адресу народних депутатів України від громадянина Російської Федерації Рамзана Кадирова, а також посилила заходи безпеки щодо членів українського парламенту щодо яких прозвучали погрози.

“Валентин Наливайченко щойно заявив на нараді, що терористичні погрози, від кого б вони не лунали, є злочином міжнародного характеру і зіткнуться з нашою рішучою відсіччю.

Погрози викрадення і вбивств є риторикою міжнародних терористів і мають одержати також належну оцінку міжнародного співтовариства, підкреслив Голова СБУ” – пише Маркіян Лубківський.