Головна Новини Нардеп хоче повернути до Тернополя військових

Нардеп хоче повернути до Тернополя військових

АрміяОлексій Кайда направив запит щодо використання майнового комплексу колишньої артбригади для розташування однієї з військових частин.

28 березня 2014 року народний депутат України від ВО «Свобода» скерував депутатський запит прем’єр-міністрові України Арсенію Яценюку та в.о. Міністра оборони України Михайлу Ковалю щодо використання майнового комплексу колишньої 11-ї окремої гвардійської артилерійської Київської Тернопільської орденів Червоного Прапора і Богдана Хмельницького бригади для розташування однієї з військових частин.
«За період президенства Януковича було здійснено низку цілеспрямованих кроків для послаблення військових позицій України. Нашу армію розграбовували, розвалювали і знищували. Було ліквідовано ряд військоматів, боєздатні військові частини, закрили військові інститути, кошти на армію скоротили до мінімуму, у школах відмінили військову підготовку. Так зване «масштабне реформування» Збройних Сил України не оминуло і нашу бригаду, оскільки вона була своєрідним центром патріотичного виховання та однією з кращих боєздатних частин з більш як 70-річним досвідом. Приміром, протягом 2010 і 2011 років артбригада займала перше місце серед військових частин 13-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних Сил України», – зазначив свободівець.
Парламентар наголосив, що зараз перед Міністерством оборони стоїть надважливе завдання – у найкоротші терміни потрібно відновити те, що знищувалося роками. «Тому я звернувся до прем’єр-міністра та в.о. міністра оборони з вимогою розглянути питання відновлення діяльності артилерійської бригади або ж передислокації однієї з військових частин з території Автономної Республіки Крим у місто Тернопіль, оскільки бригада мала на своїй території добру навчально-матеріальну базу, а в шести кілометрах від Тернополя – свій навчальний центр. Враховуючи військову агресію, яка здійснюється проти України, посилення обороноздатності держави зараз є надважливим питанням», – наголосив Олексій Кайда.