Головна Новини НАБУ взяло тих прокурорів які давно були на гачку

НАБУ взяло тих прокурорів які давно були на гачку

24 лютого стало “фатальним” днем для тих тернопільських правоохоронців яких вже неодноразово попереджали про те, що варто зупинитися, піти з посад, бо в “новій країні” їхній корупційній натурі вже немає місця.

Одинадцять правоохоронців серед яких два високопоставлених прокурори Віталій Сідоров “очищений” місцевий прокурор Тернополя та заступник прокурора Тернопільської області Іван Антюк. Два заступники керівника поліції – керівник громадської безпеки Руслан Балик і керівник слідства Казимир Попіль. Решта — дрібніші за посадами і значимістю виконавці роками відпрацьованої корупційної схеми.

Прокурори.

Віталій Сідоров один із прокурорів який протримався ще від “тої влади” не зважаючи на те, що займав посаду і оскаржував рішення міської ради в часи революційного майдану, та з часів Януковича вміло і головне вчасно закривав очі на оборудки міської влади у Тернополі. Але наступило благо, і від прокуратури забрали функцію загального нагляду, тож стало легше боротися з дерибаном земель і гловне роботи стало менше.

Віталій Сідоров зайнявся більш цікавою для себе роботою, шантажем вищестоящих прокурорів “люстрацією”, “пааленими шиними” і “смітниками” маючи купку громадських активістів які могли це все забезпечити, або ж убезпечити новопризначеного прокурора від всіх цих напастей і тут же ставав потрібною людиною з усіма можливостями щоб заробляти так “щоб на свій кусок хліба поставити чужий кусок масла і трошечки ікри”.

Іван Антюк потрапляв у поле зору громадських активістів, його навіть просили піти. “Автомайдан” приїхав щоб зняти Антюка натомість прокурор звів наклеп на активістів, за що суд його зобов’язав спростувати наклеп, який в результаті спростовувала прес-служба прокуратури. Автомайданівці звинувачували саме Антюка у тормозінні справ пов’язаних з майданом, кришуванні карєрів, зокрема незаконного видобутку в гирлі Дністра. Однак,тоді посадою поплатився прокурор області Юрій Гулкевич.

Казимир Попіль та Руслан Балик.

Ніби то начальник громадської безпеки Руслан Балик привів до начальника слідства Казимира Попіля “грошового” клієнта і закрутилося…

Руслан Балик був призначений на посаду після Революції гідності, на місце тоді новопризначеного начальника міліції Василя Облещука. Так само, як Казимир Попіль зайняв посаду звільнену через підвищення Олександра Богомола. Щодо цих представників МВС жодних зауважень громадськість ніколи не мала.