Головна Новини На Тернопільщині захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 перевищила епідпоріг

На Тернопільщині захворюваність на грип, ГРВІ та COVID-19 перевищила епідпоріг

У Тернопільській області епідеміологи фіксують перевищення епідпорогу захворюваності на грип, ГРВІ та COVID-19. За результатами моніторингу, упродовж минулого тижня зареєстрували 3 821 хворих на коронавірус і ГРВІ, повідомляє Суспільне

За словами епідеміолога обласного центру контролю і профілактики хвороб Володимира Паничева, на кожні 100 тисяч населення зафіксували понад 370 випадків захворювання.

“На сьогодні інтенсивність епідпроцесу грипу, ГРВІ та COVID відповідає середній. Тобто, ми знаходимося в сезоні епідемії середньої інтенсивності. Зараз є сезонний підйом, але рівень захворюваності й госпіталізації, не викликає занепокоєння. Оцінюємо ситуацію, як середню сезонну епідемію і прогнозуємо, що вона на такому рівні буде залишатися”.

Володимир Паничев каже, більшість випадків захворюваності реєструють серед міського населення.

“Це результат того, що в містах інфекція швидше передається повітряно-крапельним шляхом. В сільській місцевості таких ризиків менше. З одного боку, це об’єктивно, а з іншого — свідчення доступності медичної допомоги. Звернутися по медичну допомогу в Тернополі — це одне, бо сімейний лікар і поліклініка десь поруч, а в селі – за 50 кілометрів від амбулаторії – це вже трохи інше. Тому, це дещо впливає на статистику”, – розповів Володимир Паничев.