Головна Новини На Тернопільщині власники земельних паїв отримали 223,6 млн гривень орендної плати

На Тернопільщині власники земельних паїв отримали 223,6 млн гривень орендної плати

земля

земляУ Тернопільській області минулого року товаровиробники сільськогосподарської продукції сплатили власникам паїв 223,6 млн грн орендної плати, або 113,4 відсотка від загальної суми виплат з урахуванням погашення заборгованості. Повністю виплачено орендну плату за паї у Бережанському, Борщівському, Бучацькому, Збаразькому, Зборівському, Лановецькому, Монастириському, Підгаєцькому, Чортківському та Шумському районах. Середній розмір орендної плати за гектар становить 425 грн, що на 140,6 грн більше за аналогічний період 2011 року. Про це повідомили у Секторі взаємодії із ЗМІ та громадськістю Головного управління Держземагентства у Тернопільській області
У регіоні власники земельних часток паїв уклали 249,5 тис. договорів оренди. Майже половину договорів укладено з іншими суб’єктами господарювання. З господарствами, де отримано пай, укладено 100,4 тис. угод, ще 26,9 тис. – укладено з фермерськими господарствами.
Із загальної кількості договорів із селянами-пенсіонерами укладено 121,5 тис. угод, що становить понад 50 відсотків.
Натепер в області переукладено 175,6 тис. договорів з відсотком орендної плати від 3% і більше, що становить 70,4 відсотка від усіх укладених договорів.