Головна Новини На Тернопільщині суттєво зменшилась кількість кримінальних правопорушень, скоєних у громадських місцях

На Тернопільщині суттєво зменшилась кількість кримінальних правопорушень, скоєних у громадських місцях

red4Голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян провів зустріч з начальником управління внутрішніх справ України в Тернопільській області Віктором Саком. Сторони приділили увагу питанням громадського порядку, соціального та правового захисту дітей, а також запобіганню бездоглядності та безпритульності дітей.
Під час зустрічі Валентин Хоптян наголосив, що обласною державною адміністрацією проведено комплекс заходів, спрямованих на забезпечення дієвої взаємодії з органами внутрішніх справа у сфері правоохоронної діяльності.

Керівник області та начальник управління внутрішніх справ України в Тернопільській області обговорили реалізацію обласних програм у сфері правоохоронної діяльності, що стосуються профілактики правопорушень, рецидивної злочинності та злочинів, вчинених неповнолітніми на 2010–2013 роки, реалізації в області державної політики у сфері протидії поширенню наркоманії, боротьби з незаконним обігом наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів на 2011–2015 роки, профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території області на 2011–2015 роки.
Ужиті профілактичні заходи сприяли зменшенню кількості кримінальних правопорушень, скоєних у громадських місцях, на 23% , у стані сп’яніння – на 46%, вчинених неповнолітніми – на 7,6% та особами, які раніше вчиняли злочини – на 64%.
Голова ОДА констатував високий рівень взаємодії обласної державної адміністрації з органами внутрішніх справ області у питаннях забезпечення громадського порядку в ході проведення масових заходів та безпеки дорожнього руху.

Як доповів начальник управління внутрішніх справ України в Тернопільській області Віктор Сак, у 2013 році працівниками міліції спільно з представниками управління у справах сім’ї та молоді, служби у справах дітей облдержадміністрації, місцевими органами влади вжито ряд заходів, спрямованих на стабілізацію злочинності серед неповнолітніх, соціальний та правовий захист дітей, запобігання їх бездоглядності та безпритульності, профілактику правопорушень, влаштування безпритульних та бездоглядних дітей до закладів соціального захисту. Крім цього, головний міліціонер області наголосив, що працівниками відділу по боротьбі з незаконним обігом наркотиків, із залученням представників департаментів охорони здоров’я, освіти і науки облдержадміністрації проводилася профілактична робота в навчальних закладах щодо пропагування в підлітковому середовищі переваг здорового способу життя, недопущення розповсюдження дитячої наркоманії, попередження вчинення підлітками правопорушень та злочинів.
Голова Тернопільської ОДА та начальник управління внутрішніх справ України в Тернопільській області домовилися активізувати роботу щодо виконання державних цільових програм у сфері правоохоронної діяльності та продовжити тісну співпрацю, спрямовану на поліпшення криміногенної ситуації на Тернопільщині.