Головна Новини На Тернопільщині готуються до мобілізації

На Тернопільщині готуються до мобілізації

На 40% виконала план Тернопільщина по відбору військовий на службу за контрактом. Про це повідомив головний військовий комісар області Володимир Катинський під час перс-конференції 15 березня. Раніше керівник Тернопільського обласного військового комісаріату зазначав, що у випадку коли не буде набрано необхідної кількості контрактників, може бути оголошена чергова хвиля мобілізації. Це ж він підтвердив і тепер.

«Маємо набрати визначену кількість військовослужбовців за контрактом, – сказав Володимир Катинський. – На сьогодні планове завдання виконуємо на 40%. Якщо не наберемо необхідну кількість людей за контрактом, то, відповідно, буде проводитись мобілізація і підготовчі заходи щодо цього уже розпочали.».

Набір на контрактну форму служби триватиме ще до кінця березня. Тільки у дві частини, які дислокуються у Тернополі та Бережанах необхідно набрати понад 1800 військовослужбовців. І це не тільки військові професії, необхідні і цивільні: кухарі, водії, мулярі, музиканти, зв’язківці. Володимир Катинський наголосив, що жінок уже набрали на вільні посади і зараз потрібні саме чоловіки. Готові працевлаштувати на вакантні посади випускників з професійно-технічних училищ. Необхідні в армії також навідники, номера обслуг, розвідники, командири гармат, головні сержанти. А в комісаріатах області не вистачає 56 офіцерів. Усі контрактники, за словами Володимира Катинського, отримують зарплату від 7 до 10 тисяч гривень, залежно від посади, мають великий перелік соціальних пільг, в тому числі сім’ї військовослужбовців отримують компенсації за винайм житла, а з часом зможуть отримати власне житло.