Головна Новини На прощі в Зарваниці з неба падала Божа роса

На прощі в Зарваниці з неба падала Божа роса

З різних куточків України та світу паломники прибули до села Зарваниця Теребовлянського району, щоб вклонитися Чудотворній іконі Зарваницької Божої Матері.

Численні групи прочан пішки або на велосипедах долали шлях до святині.

Цьогорічна Всеукраїнська проща відбувалася одночасно із Молодіжною, тож велика кількість юнаків та дівчат стали її учасниками.

Також до числа прочан долучилися й Глава УГКЦ Блаженнійший Святослав Шевчук, Апостольський Нунцій в Україні архієпископ Томас Едвард Ґалліксон, архієпископ Мелхітської Греко-Католицької Церкви Еліас Шакур, єпископ Кишиневської єпархії Республіки Молдова Антон Кош, члени Синоду єпископів УГКЦ, численне духовенство та миряни.

Прибули до Зарваниці й голови обласних державних адміністрацій: Тернопільської – Валентин Хоптян, Івано-Франківської – Михайло Вишиванок, Львівської – Михайло Костюк.

Звертаючись під час Архієрейської Святої Літургії до присутніх Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженнійший Святослав сказав: «Щиро дякую усім за присутність та молитву! Особливо дякую молоді, яка прибула на цю прощу і цілу ніч молитовно чувала тут на Співочому полі!».

Він також зауважив, що навіть дощ, не став на перешкоді паломництву: «Колись до молоді Блаженний Папа Іван-Павло ІІ сказав: «Дощ паде – діти ростуть». Я щиро бажаю, щоб кожна крапля отого дощу, який впав на ваші плечі тут, на цьому місці, перетворилася на духовну росу Духа Святого, яка Божественною благодаттю огорне, зросить ваші серця. Щоб кожна ваша молитва була вислухана, кожна рана – зцілена, кожний сумнів – усунений, кожна сльоза – витерта».

Патріарх благословив усіх прочан, а також подякував представникам влади за підтримку організації прощі.