Головна Новини Мисливця попутали з качкою – відкриття сезону полювання на пернатих

Мисливця попутали з качкою – відкриття сезону полювання на пернатих

Близько сотні мисливців із Тернопільщини, Львівщини та Івано-Фраківщини зібралися на ставі в Івачеві з нагоди відкриття сезону полювання на пернатих. І вже у перший день є і травмовані, і скарги на нетверезих мисливців.

Сезон полювання на пернатих відкрили на Тернопіллі 11 серпня. Він триватиме до кінця грудня. Та мисливці кажуть, що саме перші два дні сезону для них особливі. Дехто навіть не виходить на воду і не полює, а просто приїжджає поспілкуватись з колегами.

Мисливці почали гуртуватися на Івачівському ставі уже з самого ранку. До офіційного відкриття, яке призначили на 16.00, дехто брав човен і заздалегідь займав зручне місце.

Сергій Павленко — працівник мисливського магазину у Тернополі. На полювання він їздить вже вісім років. Чоловік каже, що ця розвага є дуже серйозною, тому треба добре підготуватись.

– Щоб їхати на полювання, треба мати відповідні документи та зброю, – каже Сергій. – Потім треба подбати про обмундирування. На місце треба приїхати трохи раніше, бо тут збирається багато мисливців і можна не встигнути зайняти зручне місце.

Згідно зі статтею 85 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил полювання штрафують на 340- 1020 грн. А коли хтось завдав цим природі істотну шкоду, а також полював незаконно, у заповідниках або на інших територіях та об’єктах природно-заповідного фонду, або на звірів, птахів чи інші види із “Червоної книги України”, то його каратимуть уже згідно з Кримінальним кодексом. За статтею 248 ч. 1. цього кодексу порушників штрафують на суми від 1700 до 3400 грн. або присуджують їм обмеження волі строком до трьох років з конфіскацією засобів полювання та всього добутого.

Ті самі дії, якщо вони вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб, або способом масового знищення звірів, птахів чи інших видів тваринного світу, або з використанням транспортних
засобів, карають штрафом 3400-6800грн., або обмеженням волі до п’яти років з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого.

Збитки за незаконно добуті мисливські тварини, поширені на території області, становлять за одного кабана-10000 грн., за одну козулю-8000 грн., за зайця-500 грн.

“20 хвилин”