Головна Новини МНС готується рятувати любителів підводного лову

МНС готується рятувати любителів підводного лову

рибалка

рибалкаВідповідно до плану основних заходів цивільного захисту Тернопільської області на 2012 рік, 16 березня працівники Аварійно-рятувального загону Територіального управління МНС в області та працівники обласної рятувально-водолазної служби провели навчання на Тернопільському ставі з організації пошуку і рятування рибалок у зимово-весняний період на водоймах.

Місцевим жителям та рибалкам рятувальники продемонстрували декілька способів порятунку потерпілого, що опинився у крижаній воді, в тому числі й прийоми, за допомогою яких можна самостійно вибратися з ополонки. Порятунок рятувальники здійснювали в спеціальних водонепроникних термокостюмах. Навчання проводив начальник Аварійно-рятувального загону підполковник служби цивільного захисту Олександр Рапацький. Також, водолази показали як проводяться пошуково-рятувальні роботи.

Усі заходи були спрямовані на попередження випадків загибелі людей на воді та, на усвідомлення громадянами небезпеки, яку приховує тонкий лід. – Тернопільська Липа