Головна Новини Міліціонери зустрілися з іноземними студентами

Міліціонери зустрілися з іноземними студентами

PM372image001Про те, як не стати жертвою злочину та самому не перетнути межу дозволеного, студентам-іноземцям Тернопільського національного економічного університету розповіли міліціонери.

Зустріч студентів з людьми у погонах ініціював проректор з науково-педагогічної роботи ТНЕУ Богдан Луців, саме він координує роботу з іноземцями у виші.

– У нашому університеті навчаються студенти з понад двадцяти країн, – розповів Богдан Любомирович. – Щойно вони перетнули український кордон, повинні дотримуватися законодавства нашої держави. На цьому ми їм постійно наголошуємо.
Послухати правоохоронців, поставити їм запитання, прийшло більше сотні іноземців. Примітно, що в аудиторії зібралися як студенти-першокурсники, які порівняно нещодавно в Україні, так і випускники, що проживають у нас вже декілька років.

Начальник сектору зв’язків з громадськістю обласного управління міліції Сергій Крета розповів студентам про криміногенну ситуацію на Тернопільщині та закликав їх бути законослухняними.

– Зважаючи на події, що зараз відбувається в Україні, прошу бути вас максимально відповідальними, – звернувся до студентів Сергій Йосипович, – не беріть участі в масових акціях, істинної мети яких не знаєте, а також по можливості уникайте поїздок у ті регіони країни, де зараз вирують протистояння.
Про відповідальність за порушення чинного українського законодавства поінформував студентів заступник начальника Тернопільського міського відділу міліції Анатолій Стельмащук.

– Як не прикро, але не всі іноземці, які приїжджають до нас є законослухняними, – зауважив Анатолій Стельмащук. – Дехто із вас, мабуть, думає, що, оскільки є громадянами інших держав, може уникнути відповідальності. Запевняю вас – це не так. Щоб не бути голослівним наведу приклад: торік іноземець підпалив житло, яке винаймав. Нині він відбуває покарання за скоєне у місцях позбавлення волі на території України.

У ході бесіди з правоохоронцями молоді люди задавали запитання, які їх найбільше хвилюють. Також іноземці скаржилися, що часто їм важко порозумітися із операторами лінії «102», оскільки ті не володіють англійською мовою. Міліціонери пообіцяли, що їхні зауваження обов’язково врахують в подальшій роботі.

Організатори зустрічі подякували міліціонерам за корисну і змістовну розмову: «Сподіваємося, інформація, яку сьогодні отримали наші студенти, допоможе їм уникнути багатьох труднощів та ускладнень під час їх навчання і перебування на території нашої держави».